Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kankerpatiënt Ranjeev Banda in Colombia overleden

Kankerpatiënt Ranjeev Banda in Colombia overleden

15/09/2015 20:43 - Van onze redactie

Ranjeev Banda met zijn ouders toen hij voor behandeling nog in het St. Vincentiusziekenhuis lag, voordat hij naar Colombia werd overgebracht.

Ranjeev Banda met zijn ouders toen hij voor behandeling nog in het St. Vincentiusziekenhuis lag, voordat hij naar Colombia werd overgebracht. Foto: Stichting 1 voor 12  

PARAMARIBO - De 23-jarige kankerpatiënt Ranjeev Banda, die vorige maand met spoed met een speciaal ambulancevlucht naar Colombia was gebracht voor medische behandeling, is daar dinsdag in een ziekenhuis overleden. Door zijn kritieke toestand heeft Stichting 1 voor 12 er alles aan gedaan om Banda alsnog voor behandeling te sturen naar het buitenland. Die behandeling zou anderhalf jaar duren.

Stichtingsvoorzitter Louis Vismale zegt geschokt te zijn door het nieuws. "We hebben onze uiterste best gedaan zodat Ranjeev hulp kon krijgen, maar die kwam jammer genoeg te laat. Wij van 1 voor 12 condoleren de ouders en de overige familieleden met het verlies van hun geliefde zoon."

Banda werd met medewerking van het Staatsziekenfonds via de Afbouwregeling Medische Uitzending Lokale Opbouw Voorzieningen (Armulov) naar Colombia gestuurd. Zijn ouders Jerry en Bimla Banda konden wegens financiële redenen niet meegaan. Zij zaten al met lokale torenhoge ziekenhuisrekeningen. Nadat zij hun verhaal hierover in het tv-programma van 1 voor 12 hadden gedaan kwam er vanuit de gemeenschap hulp. MN Car Center maakte het mogelijk dat de moeder zich alsnog bij haar zoon kon vervoegen.

De ouders hadden gehoopt op verbetering van de gezondheidstoestand van hun zoon. De moeder keert een dezer dagen met het ontzielde lichaam van haar zoon naar Suriname terug.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina