Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Modric FIFA-voetballer van het jaar

Modric FIFA-voetballer van het jaar

25/09/2018 02:34

Luka Modric is door de FIFA verkozen tot beste voetballer van het jaar.

Luka Modric is door de FIFA verkozen tot beste voetballer van het jaar. Foto: GETTY IMAGES  

LONDEN - De wereldtitel ging aan zijn neus voorbij, maar Luka Modric heeft wél de grootste individuele prijs te pakken. De Kroaat werd maandag gekozen tot wereldvoetballer van het jaar. Een emotionele Modric bedankte twee ploegen. "Het elftal van Real Madrid, dat mij op clubniveau heeft gesteund, en het elftal van Kroatië, dat tijdens het WK geweldig voor mij was. Deze twee groepen voetballers zijn fantastisch geweest en hebben me geholpen deze prijs te winnen’’, aldus Modric.

Modric had de concurrentie van Mo Salah, die Liverpool naar een Champions League-finale loodste en die Egypte naar het WK bracht. Hij maakte afgelopen seizoen 44 goals in 52 wedstrijden voor Liverpool. Cristiano Ronaldo was de andere concurrent voor Modric. De afwezige Portugees moet echter hebben aangevoeld dat hij de prijs niet ging winnen, ook al won hij dit jaar voor de vijfde keer de Champions League en was hij met 15 goals daarin voor de zesde keer topscorer.

Lionel Messi ontbrak voor de eerste keer sinds 2007 op het lijstje van de laatste drie kandidaten. De sterspeler van FC Barcelona, vijfvoudig winnaar van de ereprijs, was net als Ronaldo afwezig in Londen. In de jaarlijkse uitverkiezing mogen alle aanvoerders en bondscoaches van alle nationale teams ter wereld hun stem uitbrengen. Daarnaast mogen de fans en 200 journalisten van de zes continenten hun voorkeur uitspreken. Per sector, vier in getal, tellen de stemmen voor 25 procent mee in de eindstand.

Bij de vrouwen ging de onderscheiding naar de Braziliaanse middenveldster Marta. De 32-jarige voetbalster van Orlando Pride leidde de nationale ploeg naar de Copa América. Het was alweer de zesde keer dat Marta werd uitgeroepen tot beste speelster van de wereld. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina