Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Landbouwexpo Nickerie leerrijk voor scholieren

Landbouwexpo Nickerie leerrijk voor scholieren

13/10/2018 03:34 - Beta Debidien

Deze leerlingen van de Openbare School Zeedijk bekijken vrijdagochtend de planten en cactussen, die te zien waren tijdens de Landbouwtentoonstelling in Nickerie.

Deze leerlingen van de Openbare School Zeedijk bekijken vrijdagochtend de planten en cactussen, die te zien waren tijdens de Landbouwtentoonstelling in Nickerie. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De landbouwtentoonstelling die vrijdag in het kader van Wereldvoedseldag is georganiseerd in Nickerie, was leerrijk voor scholieren. Bij de diverse stands hebben de kinderen veel kunnen leren over het planten en verzorgen van bloemen. Daarnaast hebben ze ook kennis opgedaan over hoe diverse groentesoorten verbouwd worden.

Het thema van de tentoonstelling was 'Our actions are our future, a zero hunger world by 2030'. Volgens Djoemadie Kasanmoesdiran, directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), is het doel van deze mini-landbouwtentoonstelling om de gemeenschap bewust te maken van de potentie die de sector heeft om bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname.

Elk jaar op 16 oktober vraagt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties aandacht voor voedselzekerheid in de wereld. Dit jaar staat Wereldvoedseldag in het kader van de uitdagingen voor uitbanning van honger in 2030. Naar schatting van de directeur ontberen wereldwijd meer dan achthonderd miljoen mensen voldoende voedsel en schoon drinkwater.

"Ook Suriname heeft te kampen met arme gezinnen en kwetsbare groepen. Daarvoor heeft de overheid haar sociaal beleid. We denken hierbij ook aan het project schoolvoeding", zegt Kasanmoesdiran. Vanwege de klimaatverandering is het noodzakelijk dat landbouwers hun productiesystemen aanpassen en hierbij begeleid worden. 

Om geld hiervoor beschikbaar te stellen, zal het Agrarisch Kredietfonds volgens Kasanmoesdiran SRD 10 miljoen beschikbaar stellen. Het donorprogramma 'Suriname Agriculture Market Access Project' zal aan individuele kleine en grote tuinbouwers in coöperatief verband subsidies verstrekken om hun productie- en verwerkingskwaliteit te verbeteren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina