Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zes maanden voor uitkeringsfraude

Zes maanden voor uitkeringsfraude

15/06/2015 08:13

Zes maanden voor uitkeringsfraude

 

DEN HAAG - De rechtbank Amsterdam heeft een vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor uitkeringsfraude. Ze heeft namelijk bij de Sociale dienst verzwegen dat ze werkt, een auto heeft en dat ze vakantie in het buitenland heeft doorgebracht. Ze zou in onder andere Suriname en Aruba zijn geweest. De vrouw had meerdere bankrekeningen. De Sociale Dienst eist 116.000 euro van haar terug.

Na onderzoek werd haar uitkering stopgezet. De sociale recherche ontdekte op de Facebookpagina van de vrouw diverse vakantiefoto's. Enkele van de onderschriften bij de foto's waren: 'Heerlijk in Suriname', 'I love Aruba', 'Samen met mijn kids in Suriname', 'Nickerie, Suriname!! Zeedijk', 'Yes it's me in Sranan'.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan bijstandsfraude door de uitkerende instantie gedurende een periode van ruim zeven jaar niet in te lichten. De verdachte beschikte jarenlang over waardevolle goederen zoals een auto en hield er een luxueuze levensstijl op na, waaronder vele malen op vakantie te zijn geweest in onder meer Suriname.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina