Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘V7 belazert kiezers bij stemmen op Bouterse’

‘V7 belazert kiezers bij stemmen op Bouterse’

14/07/2015 10:18 - Consuela Raalte

De voorzitter van de Stichting 8 december 1982, Sunil Oemrawsingh. Hij is van mening dat parlementariërs die meewerken dat president Bouterse wordt herkozen, de kiezers hebben belazerd.

De voorzitter van de Stichting 8 december 1982, Sunil Oemrawsingh. Hij is van mening dat parlementariërs die meewerken dat president Bouterse wordt herkozen, de kiezers hebben belazerd. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “De parlementariërs die dinsdag zullen meewerken dat president Desi Bouterse wordt herkozen trappen op het hart van nabestaanden van de slachtoffers van de jaren tachtig.” Dit benadrukt de voorzitter van de Stichting 8 december 1982, Sunil Oemrawsingh.

"Het geldt voor alle politieke partijen. We roepen op dat men gewetensvol zal omgaan met zijn stem. Men gaat anders totaal voorbij aan de ongerechtigheid die de nabestaanden ervaren." Oemrawsingh reageert hiermee vooral op de oppositionele partijen die hebben aangegeven dat er heel gauw een regering gevormd moet worden en dat ze zich daarom constructief zullen opstellen bij de verkiezing van de president en vicepresident. Hij zegt dat met deze houding de mensen die op V7 hebben gestemd belazerd zijn en dat het vertrouwen in de politiek een enorme deuk heeft opgelopen. "Diverse groeperingen hebben het 8 Decemberstrafproces gebruikt als verkiezingspropaganda en nu zegt men de verkiezing in het parlement te ondersteunen om de gang naar de Verenigde Volksvergadering te voorkomen. Dat zijn opmerkingen die niet zo best over komen, zegt Betty Goede, voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede.

Henry Behr, nabestaande, heeft er helemaal geen problemen mee dat Bouterse wordt herkozen, noch minder dat de oppositionele partijen het proces zullen ondersteunen. Integendeel zegt hij de huidige ontwikkelingen te verwelkomen. Hij geeft Bouterse het voordeel van de twijfel, zolang hij bereid is te luisteren naar de opvattingen van de gemeenschap. Behr meent dat dit alles een onderdeel is van de volwassenwording als land. "Ik wil ervan af dat nabestaanden zich als slachtoffer opstellen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina