Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie neemt personeel Paradise Oil over

Staatsolie neemt personeel Paradise Oil over

20/08/2015 05:31 - Ivan Cairo

Staatsolie neemt personeel Paradise Oil over

 

PARAMARIBO - Het personeel van Paradise Oil Company (POC) is per 1 juli dit jaar overgenomen door Staatsolie. Het gaat onder anderen om geologen en andere deskundigen die belast waren met de exploratieactiviteiten van POC, een dochteronderneming van Staatsolie. De Ware Tijd verneemt dat het gaat om ongeveer tien medewerkers.

Staatsolie stelt op haar website dat POC in 2005 is opgericht om exploratie- en exploitatieactiviteiten uit te voeren in onshore en nearshore-concessies van Staatsolie. Per 1 juli is POC gereorganiseerd en zal zich nu voornamelijk gaan richten op het aangaan van joint-ventures op het gebied van exploratie en exploitatie, waarbij Staatsolie niet als de direct betrokken partij zal opereren. Wie de onderhandelingen zal voeren is vooralsnog onduidelijk. De afgelopen jaren heeft POC operaties uitgevoerd op de onshore-concessies Uitkijk en Coronie en in Block-4 in het ondiepe zeegebied. Sinds Staatsolie enkele jaren geleden met buitenlandse partners olie-exploraties startte in het diepzeegebied, zijn er nog geen winbare reserves opgespoord.

Vorige week maakte Staatsolie bekend dat er in Blok-31, waar Teikoku Oil proefboringen heeft verricht, geen significante hoeveelheden olie en/of gas zijn aangetroffen. De boorput van 3.830 meter diep zal permanent worden afgedicht. Intussen blijft het roerig op de internationale oliemarkt. Woensdag bereikte de olieprijs het laagste niveau in meer dan zes jaar tijd. De prijs op de West Texas Intermediate zakte met 4.7 procent naar 40.60 US dollar per vat. Marktanalisten voorspellen een prijs van zelfs 32 US dollar indien de huidige overproductie aanhoudt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina