Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rotary organiseert trimloop in kader van Wereldpoliodag

Rotary organiseert trimloop in kader van Wereldpoliodag

17/10/2015 15:48 - Fariel Menso

Polio of kinderverlamming is een ziekte die door de jaren heen wereldwijd al veel kinderlevens heeft geëist.

Polio of kinderverlamming is een ziekte die door de jaren heen wereldwijd al veel kinderlevens heeft geëist. Foto: The Global Polio Eradication Initiative  

PARAMARIBO - In aanloop naar Wereldpoliodag op 24 oktober, organiseren de Rotary Clubs in Suriname zaterdagmiddag een trimloop. Voorafgaand zal er op het terrein van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) aan de Rode Kruislaan informatie worden gegeven over onder meer polio. Marvin van Lierop, coördinator van de loop, zegt dat zich tot vrijdag ruim zevenhonderd personen hadden aangemeld. De organisatie mikt op duizend deelnemers. De loop is onderdeel van een promotiecampagne voor Wereldpoliodag op 24 oktober.

De slogan luidt 'Al 35 jaar geen polio, Suriname, dat houden wij zo!'. De campagne is bedoeld om de gemeenschap wakker te houden en te wijzen op de gevaren van polio. In Suriname is al veel bereikt op het gebied van preventie, maar het gevaar blijft bestaan zolang de ziekte niet wereldwijd is uitgeroeid, meldt Rotary Suriname in een persbericht. Van Lierop zegt dat het BOG op zijn manier ook campagne voert, door met zijn vaccinatiecampagne ervoor te zorgen dat alle kinderen in Suriname beschermd zijn, en blijven.

Polio of kinderverlamming is een ziekte die door de jaren heen wereldwijd al veel kinderlevens heeft geëist. Hoewel er in Suriname sinds 1980 geen poliogevallen meer zijn voorgekomen als gevolg van een poliovirusinfectie, is pas in 1994 de hele Amerikaanse regio poliovrij verklaard. Nu is het zover dat ook in de rest van de wereld polio kan worden uitgeroeid door de gezamenlijke inzet van nationale vaccinatieprogramma's en verschillende internationale organisaties.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina