Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname springt in gat rijstmarkt Venezuela

Suriname springt in gat rijstmarkt Venezuela

17/10/2015 06:03 - Van onze redactie

Suriname springt in gat rijstmarkt Venezuela

 

PARAMARIBO - De rijstsilo’s in Nickerie zitten vol en de regering gaat een dringend verzoek van Venezuela om rijst uit Suriname te importeren verder uitwerken zodat aan de vraag van Caracas kan worden voldaan. Dat is één van de concrete uitkomsten van het overleg vrijdag tussen president Desi Bouterse en zijn bezoekende Venezolaanse collega Nicolas Maduro en delegaties van de beide landen.

"We hebben besloten de handelsrelaties te verdiepen en zullen de uitvoering van het rijstakkoord intensiveren", zei Maduro op een persconferentie. Venezuela heeft een grote rijstmarkt, benadrukte het staatshoofd. "De ministers van Buitenlandse Zaken hebben de uitdrukkelijke opdracht de handelsrelaties te verdiepen en de import van rijst uit Suriname te garanderen", voegde hij eraan toe.

President Bouterse merkte op dat momenteel niet relevant is of Suriname de totale rijstbehoefte van Caracas kan dekken. "Wat we hebben moeten we zien te verkopen." Beide regeringsleiders typeerden de ontmoeting als historisch, omdat besloten is concreet invulling te geven aan de samenwerking. De Petro Caribe-overeenkomst vormt de ruggengraat van de intensievere samenwerking. In het kader van energiebezuiniging heeft Venezuela 130.000 spaarlampen geschonken, zei president Bouterse. De samenwerking op het gebied van energie krijgt de komende periode meer diepgang, omdat Venezuela op dat stuk veel ervaring heeft waaruit Suriname kan putten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina