Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pedagogische instituten ontvangen meertalige rekenmethode

Pedagogische instituten ontvangen meertalige rekenmethode

22/11/2015 21:21 - Van onze redactie

Ellen-Rose Kambel en Maggie Schmeitz van de Rutu Foundation overhandigen boeken van de meertalige rekenmethode 'Rekenen Natuurlijk!' aan CPI-directeur Marco Ligtvoet.

Ellen-Rose Kambel en Maggie Schmeitz van de Rutu Foundation overhandigen boeken van de meertalige rekenmethode 'Rekenen Natuurlijk!' aan CPI-directeur Marco Ligtvoet. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Rutu Foundation heeft de meertalige en interculturele rekenmethode ‘Natuurlijk Rekenen!’ aangeboden aan de pedagogische instituten. Met deze rekenmethode moeten vooral kinderen in het binnenland beter worden in rekenen en meer plezier krijgen in leren. Marco Ligtvoet, directeur van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) nam zaterdag de boeken in ontvangst.

'Natuurlijk Rekenen!' is bestemd voor de eerste vier jaren van de basisschool. De uitleg van de rekenopdrachten in het werkboek is tweetalig: Nederlands én de plaatselijke moedertaal: tot nog toe Kari'na, Lokono en Saamakatongo.

Bij de pedagogische instituten heeft het beleidsinzicht postgevat, dat bij het vormen van de 'nieuwe leerkracht' ook meertalig onderwijs een rol zou moeten spelen. "Uiteindelijk willen we aan het einde van dit project genoeg materiaal en tools hebben om onze studenten te leren om te gaan met meertaligheid en interculturaliteit binnen de klas", zegt Ligtvoet.

De training is een Twinningproject van het CPI, Rutu Foundation en de Universiteit van Utrecht. Aan de training, die het hele jaar doorloopt, nemen ook docenten deel van het Surinaams Pedagogisch Instituut en van de Avondopleiding Hoofdakte. Projectcoördinator Maggie Schmeitz spreekt van een mijlpaal. "Een aantal jaren geleden hadden we het gevoel een roepende in de woestijn te zijn. Nu merk je dat het ook zo leeft bij leerkrachten en de lerarenopleiders. "

Met de training draagt Rutu Foundation bij aan de competenties van leraren(opleiders) voor intercultureel en meertalig onderwijs. Directeur Ellen-Rose Kambel: "We hopen dat het een vast onderdeel wordt in het Surinaamse onderwijs en dan ook nog voor alle talen waarmee kinderen naar scholen in het hele land komen, dus ook in de stad."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina