Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Conversie huurgronden heroverwegen’

‘Conversie huurgronden heroverwegen’

04/12/2015 05:37 - Van onze redactie

NDP-fractieleider André Misiekaba

NDP-fractieleider André Misiekaba Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De omzetting van grondhuur van domeingronden naar eigendom zal de overheid op de lange termijn geen voordeel opleveren. Ze zou dit voornemen daarom in heroverweging moeten nemen. Zo reageerde NDP-fractieleider André Misiekaba gisteren in het parlement op de aankondiging van president Desi Bouterse twee maanden geleden, dat grondhuurtitel zal worden omgezet naar eigendom.

De parlementariër zei nog steeds te zoeken naar de rechtvaardiging voor het plan van de Staat om domeingrond over te dragen in eigendom. Hij voerde aan dat hiermee domeingrond uit de boezem van de Staat zal verdwijnen. De politicus vindt dat grondhuurtitel al een sterke juridische titel is, waarmee burgers zakelijke transacties kunnen plegen. "Door de grond in grondhuur uit te geven, heeft de Staat altijd inkomsten uit de huurbedragen", stelde hij.

Misiekaba doet een dringend beroep op de regering om de kwestie conversie in heroverweging te nemen. "Conversie van grond levert op korte termijn wat centen op voor de Staat, maar dat is ook alles. Ik denk dat er meer nadelen dan voordelen aan kleven. Regering, kijkt u weer ernaar."Misiekaba vroeg ook aandacht van de regering voor de huisvestingsproblemen in de samenleving. Hij is blij dat de president in de jaarrede eind september heeft aangegeven dat ook in 2016 bijzondere aandacht zal worden gegeven aan huisvesting.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina