Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kortingsregeling Open Universiteit ook voor Surinamers

Kortingsregeling Open Universiteit ook voor Surinamers

07/12/2015 05:09 - Eric Mahabier

Harry van Bommel (rechts) vindt het geweldig dat Surinaamse studenten van de Open Universiteit in Nederland ook aanspraak maken op de kortingsregeling.

Harry van Bommel (rechts) vindt het geweldig dat Surinaamse studenten van de Open Universiteit in Nederland ook aanspraak maken op de kortingsregeling.  

DEN HAAG - Studenten aan de Open Universiteit in Nederland met de Surinaamse nationaliteit en woonachtig in Suriname komen in aanmerking voor de kortingsregeling. Ze moeten dan wel voldoen aan de wettelijke voorwaarden, zoals geen recht hebben op studiefinanciering. Dit schrijft minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op Kamervragen van de Socialistische Partij (SP). Volgens haar bestaat sinds 2013 de woonplaatsnorm niet meer en komen dus ook Surinamers in Suriname in aanmerking voor de korting op het wettelijk collegegeld.

"Dit is geweldig nieuws", reageert Harry van Bommel die samen met zijn fractiegenoot Jasper van Dijk de vragen had gesteld. Het Kamerlid verwacht dat veel meer studenten gebruikmaken van de regeling en dit kan van grote betekenis zijn voor de Surinaamse beroepsbevolking. De regeling moet dan wel goed gepromoot worden. De studie aan de Open Universiteit vindt door afstandsonderwijs plaats. Twee Surinaamse-Nederlanders, Ramon Ramsodit en Ram Rambaratsingh, hebben zich de afgelopen periode ingezet om die duidelijkheid over de kortingsregeling te krijgen. Ze willen ook een afdeling van deze universiteit in Suriname.

Beiden hebben daarvoor in Suriname en Nederland parlementariërs benaderd. Ook president Desi Bouterse en assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zijn per e-mail gevraagd de samenwerking met de Open Universiteit te bevorderen zodat veel meer Surinamers via afstandsonderwijs een studie kunnen doen. Geerlings-Simons zegt er "altijd een voorstander" van te zijn geweest, dat Suriname meer studiemogelijkheden heeft "en als dat goedkoper kan, is dat altijd goed". De parlementsvoorzitter onderzoekt of het werkelijk waar is dat Surinaamse studenten die korting krijgen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina