Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Klachten basiszorgverzekering stapelen zich op

Klachten basiszorgverzekering stapelen zich op

03/02/2016 07:08 - Eric Mahabier

Klachten basiszorgverzekering stapelen zich op

Foto: 5555.sr  

DEN HAAG - Bij de Consumentenkring komen geregeld klachten binnen van verzekerden over de werking van de Basiszorgverzekering. Torenhoge rekeningen voor verleende medische zorg, medicamenten en medische zorg die niet vergoed worden en geen geld om de verzekering te kunnen betalen, zijn enkele van de klachten die voorzitter Albert Alleyne de redactie voorhoudt. Zijn consumentenorganisatie pleit voor een “heel grondige evaluatie” van de basiszorgverzekering.

Alleyne constateert dat deze verworden is tot een "bureaucratisch ding" met "juridische foefjes" waar slechts de verzekeringsmaatschappijen profijt van hebben. "De verzekeringsmaatschappijen worden er stinkend rijk van", stelt Alleyne. Verzekeraar O.S. kan meepraten over de problemen die de basiszorgverzekering met zich meebrengt. Haar broer en schoonzus liggen in het ziekenhuis en krijgen niet alle medische zorg vergoed. Zo hebben ze ongeveer SRD 300 moeten neertellen voor een oogscan.

Dit terwijl O.S. zegt dat de oogscan medisch noodzakelijk was, omdat de patiënt halfblind dreigt te worden. De pleegdochter van O.S. is ook ten einde raad. Als schoolgaande heeft ze recht op gratis basisverzekering, maar ze is nog niet opgenomen in het bestand van verzekerden.Hierdoor dient ze zelf voor de medische zorg te betalen. Alleyne vindt dat alle medisch noodzakelijke zorg vergoed dient te worden.

Op dit moment moeten voor vele medische zorg aanvullende verzekeringen afgesloten worden. De consumentenorganisatie vraagt zich af of het zorgstelsel voor de mensen of voor de verzekeringsmaatschappijen is, want slechts de verzekeringsmaatschappijen lijken er voordeel uit te halen. Alleyne gaat terug naar de periode vóór de introductie van de basiszorgverzekering. Toen werden vele medische kosten wel gedekt door het Staatsziekenfonds en de on- en minvermogenkaarten. "De situatie is echt verschrikkelijk", besluit Alleyne.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina