Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoestdrank mengen met Sprite nieuwe jongerenrage

Hoestdrank mengen met Sprite nieuwe jongerenrage

23/02/2016 17:24 - Consuela Raalte

Hoestdrank mengen met Sprite nieuwe jongerenrage

 

PARAMARIBO - Jonge mensen hebben een populaire manier gevonden om in hogere sferen te raken zonder drugs. De hoestdrank Tussadryl wordt gemengd met de frisdrank Sprite. Deze mix is hoogstwaarschijnlijk niet zo onschuldig als ze lijkt: het kan stoffen produceren die weliswaar kleur- of smakeloos, maar toch schadelijk kunnen zijn, zegt voedseldeskundige Ricky Stutgard.

Arts Dew Sharman is geen voorstander om Tussadryl voor te schrijven aan zijn patiënten, omdat het componenten in zich heeft zoals efedrine, dat ervoor kan zorgen dat men versuft raakt. De bijwerkingen zijn volgens hem moeilijk te controleren.

"Vooral aan jongeren schrijf ik het niet voor, en aan kleine kinderen absoluut niet." Van de hallucinerende werking was de arts niet op de hoogte. "Het kan voorkomen dat men soms gevoeliger is voor een bepaald medicijn. Als dat gebeurt, dan zijn het uitzonderlijke gevallen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina