Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Hechtenis SFB-rappers verlengd

Aanhouding SFB-rappers met dertig dagen verlengd

04/01/2017 10:00 - Van onze redactie

Aanhouding SFB-rappers met dertig dagen verlengd

 

PARAMARIBO - De drie Nederlandse rappers die van ontucht met een minderjarig meisje worden verdacht, blijven nog zeker dertig dagen in voorarrest, tenzij het Hof van Justitie, bij eventueel beroep, anders beslist. Dinsdag was het drietal van de hiphopgroep Strictly Family Business (SFB) al aan een officier van justitie voorgeleid die hun voorarrest bekrachtigde.

De openbare aanklager verwees de verdachten naar de rechter-commissaris (rc) om hun aanhouding te toetsen op rechtmatigheid en die bekrachtigde eveneens het besluit van de officier van justitie. Intussen wordt het onderzoek tegen de rapgroep voortgezet. De Ware Tijd verneemt dat zoals gebruikelijk is, de verdachten in verschillende cellenhuizen worden vastgehouden vanwege gevaar voor bewijsvertroebeling.

De rappers Frenna (Francis Edusie), KM (Kaene Marica) en Priceless (Jackie Osei) werden op 28 december in hotel Torarica aangehouden. Ze zouden de seksuele uitspatting hebben gefilmd en het filmpje vervolgens via sociale media hebben verspreid. Het incident heeft zich een jaar geleden voorgedaan. De rapgroep is in december naar Suriname gekomen om enkele shows te geven.

Het is onduidelijk, of de verdachten in hoger beroep zijn gegaan. Op grond van artikel 54c van het wetboek van Strafvordering mogen ze bij het Hof van Justitie in appel. Binnen drie dagen dient het hof dan een beslissing te nemen. Volgens hetzelfde wetboek mogen de verdachten op grond van artikel 54a ook een beroep doen op de rc om voorlopig in vrijheid gesteld te worden. Bij een dergelijk verzoek moeten ze binnen maximaal 48 uur gehoord worden door de rc. Bij de toetsing wordt gelet op het redelijk vermoeden van schuld en het onderzoeksbelang.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina