Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Driejarigen blijven onder voorbehoud op school

Driejarigen blijven onder voorbehoud op school

10/01/2017 13:25 - Gilliamo Orban

Kleuters spelen met blokjes. Het ministerie van Onderwijs heeft beloten kinderen die zonder screening waren toegelaten op een school, niet af te schrijven.

Kleuters spelen met blokjes. Het ministerie van Onderwijs heeft beloten kinderen die zonder screening waren toegelaten op een school, niet af te schrijven. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Kinderen die na 31 december 2016 vier jaar worden en zonder toetsing zijn toegelaten op een school, blijven onder voorbehoud ingeschreven. Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur besloten. Het is hiermee teruggekomen op een eerder besluit.

"We gaan de prestaties van deze leerlingen volgen en kinderen die niet meekunnen, zullen na een gesprek met de ouders, afgeschreven worden", zegt de onderdirecteur van het ministerie, Muriël Hoepel. De driejarigen die wel met een positieve test zijn ingeschreven, hoeven niet te vrezen voor afschrijving.

Hoepel legt uit dat het ministerie heeft besloten dat de driejarigen met of zonder test op school blijven, omdat is gezegd dat schoolleiders geen schrijven van het departement hebben gehad met de informatie dat het project van schoolrijpe kinderen voorlopig is stopgezet.

"We hebben brieven gestuurd naar de scholen, waardoor het nu duidelijk moet zijn, dat ze voor dit schooljaar, driejarigen die na december vier worden, niet mogen inschrijven", zegt Hoepel. De onderwijsinspecteurs zijn nog aan het onderzoeken of daadwerkelijk niet alle scholen op de hoogte zijn gesteld dat ze geen driejarigen, die na december vier worden, mochten inschrijven voor het schooljaar 2016-2017.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina