Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaguar die jongetje verwondde blijft in dierentuin

Jaguar die jongetje verwondde blijft in dierentuin

10/01/2017 15:02 - Gilliamo Orban

Zo bedeesd als hij lijkt in zijn kooi, zo agressief kan deze jaguar ook zijn. In november vorig jaar viel de jaguar, die als huisdier werd gehouden een peuter aan.

Zo bedeesd als hij lijkt in zijn kooi, zo agressief kan deze jaguar ook zijn. In november vorig jaar viel de jaguar, die als huisdier werd gehouden een peuter aan. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie heeft nog geen besluit genomen waar de jaguar die in november te Boxel een peuter medio november in Boxtel verwondde, zal worden opgevangen. Vaststaat, dat het dier niet teruggaat naar de eigenaar omdat justitie vindt dat het een gevaar vormt voor de samenleving. Dat verneemt de krant uit betrouwbare bronnen.

Sinds het incident verblijft het beest in de Paramaribo Zoo. John Altenberg, directeur van Paramaribo Zoo, zegt dat hij van Natuurbeheer heeft vernomen dat de jaguar niet teruggaat naar de eigenaar. De dierentuin heeft een aantal dieren, zoals katachtigen, opgevangen, die in beslag zijn genomen bij burgers.

Altenberg benadrukt dat de Paramaribo Zoo niet staat te popelen om dieren op te vangen. Zo heeft die geen geld voor de bouw van een verblijf voor de jaguar en daarom zou het Openbaar Ministerie de eigenaar moeten verplichten de kosten te betalen.De Paramaribo Zoo geeft dagelijks veel geld uit om het dier te voeden. "Elke dag eet de jaguar vier kilo wildvlees; een kilo kost SRD 35",  legt de directeur uit. Door harder op te treden tegen personen die illegaal deze dieren kweken, kan volgens Altenberg voorkomen worden dat ze belanden bij de dierentuin.

De eigenaar om een reactie gevraagd, wil de krant in een later staduim te woord staan. Vernomen wordt dat hij het dier terug wil.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina