Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • King Koyeba bewaarde drugs bij 19-jarige neef

King Koyeba bewaarde drugs bij 19-jarige neef

10/01/2017 11:52 - Van onze redactie

King Koyeba.

King Koyeba. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Geruisloos liep de beroemde artiest Lowinzo Misiedjan, meer bekend als King Koyeba maandag de rechtszaal binnen. Hij was, anders dan zijn fans van hem gewend zijn -met rasta haardracht en een macho gedrag - opmerkelijk stil gedurende de behandeling van de zaak. Enkele heren, vermoedelijk vrienden en bewonderaars, waren op de zitting. De artiest staat samen met de 34-jarige Jurmain A. terecht voor het verhandelen van drugs.

Een negentienjarige neef van de zanger zei dat zijn oom drugs bij hem bewaarde. Bij de aanhouding van de twee verdachten in oktober 2016 heeft de politie 540 gram marihuana en 44 wikkels met een gezamenlijke inhoud van 23 gram van deze drugs gevonden in de schooltas van de jongen.

Kantonrechter Siegline Wijnhardt confronteerde hem met zijn verklaring bij de politie, dat de drugs aan Jurmain A. toebehoorde. De jongen zei in de rechtszaal dat dit niet waar is. "Ik moest het voor mijn oom houden. Af en toe verkocht ik ook wat drugs voor 5 SRD per wikkel. Ik heb het enkele weken gedaan." De opbrengst droeg hij over aan de artiest die hem verzorgde. Af en toe kreeg hij ook wat zakgeld.

De tiener beweert dat hij niet weet of King Koyeba zelf ook drugs verkocht. Dat hij niet had geweigerd de marihuana voor zijn oom te bewaren, komt omdat hij ervan uitging dat het verhandelen van drugs thuis niet strafbaar is. De officier van justitie vond het vreemd dat een jongen die op de middelbare school zit, niet weet dat het verboden is om drugs in bezit te hebben of te verhandelen. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina