Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Peneux: ik heb geen enkele leerkracht ontslagen

Peneux: ik heb geen enkele leerkracht ontslagen

10/01/2017 18:04 - Ivan Cairo

Peneux:  ik heb geen enkele leerkracht ontslagen

Onderwijsminister Robert Peneux dinsdag in het parlement. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - Minister Robert Peneux van Onderwijs heeft dinsdag in het parlement verklaard geen van de stakende onderwijzers van de O.S. Uitkijk te hebben ontslagen, zoals eerder is bericht. Zij kregen wel een brief van het ministerie om zich te verweren over hun afwezigheid op school.

Op basis van hun schriftelijk verweer zal aan de hand van de Personeelswet eventuele maatregelen tegen hen getroffen worden. Om het onderwijsproces te normaliseren heeft het ministerie twaalf nieuwe leerkrachten geplaatst om de lessen te hervatten. Peneux deed uit de doeken wat geleid heeft tot de situatie waarbij de onderwijsgevenden het werk hebben neergelegd.

Directe aanleiding is de aanstelling van een nieuwe schoolleider. De onderwijzers weigeren deze persoon te accepteren, omdat ze van oordeel zijn dat het onderhoofd aangesteld zou moeten worden. De bewindsman legde uit dat het aanstellen van een schoolhoofd door de minister gebeurt en niet anders. Volgens Peneux is op de O.S. Uitkijk geen vakbondsconflict.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina