Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Uitspraken justitieminister over SFB-zaak ongepast’

‘Uitspraken justitieminister over SFB-zaak ongepast’

10/01/2017 11:44 - Milton Hubard

Mr. Humphrey Schurman.

Mr. Humphrey Schurman. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Advocaat Humphrey Schurman ergert zich aan de publieke bemoeienis van justitieminister Jennifer van Dijk-Silos in de zaak van de drie aangehouden Nederlandse artiesten van de rapgroep Strictly Family Business (SFB). Hij vindt haar uitlatingen in verband met deze zaak ‘ongepast’ en deze zouden volgens hem zelfs als inmenging gezien kunnen worden, “maar wij weten dat de minister dat niet zo heeft bedoeld”, zegt Schurman, die de rappers vertegenwoordigt.

Schurman onderstreept weliswaar dat hij het eens is met haar standpunt dat jeugdigen beschermd moeten worden. "Daar kan niemand tegen zijn." De advocaat erkent ook dat de bewindsvrouw het standpunt van de regering kenbaar mag maken. "Maar wat er in deze zaak gebeurt, is dat de minister al bij de aanhouding van de verdachten uitkomt, terwijl de zaak in handen van justitiële autoriteiten is. Dat is ongepast", aldus Schurman. Hij twijfelt echter niet eraan dat het Openbaar Ministerie en de rechters hun werk onafhankelijk doen.

Maandag heeft Schurman een verzoek bij de rechter-commissaris (rc) ingediend voor vrijlating van twee van zijn cliënten, Frenna(Francis Edusei) en Priceless(Jackie Osei). Hij is ervan overtuigd dat de rc dinsdag zal beslissen dat de artiesten in vrijheid worden gesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina