Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Valies legt woensdag alle scholen plat

Valies legt woensdag alle scholen plat

10/01/2017 13:17 - Naomi Hoever

Valies legt woensdag alle scholen plat

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leraren in Suriname (ALS) leggen het onderwijsproces woensdag lam. In een overvolle Theater Unique heeft voorzitter Wilgo Valies zijn leden opgeroepen om woensdag de school niet te bezoeken, maar zich om acht uur 's morgens aan te melden in Unique.

Valies zegt om drie zaken actie te voeren: de mutatie van leerkrachten van de A.R. Leeuwinschool, de ontslagdreiging van leerkrachten van OS Uitkijk en het feit dat de herwaardering naar maart is verschoven.

De leerkrachten van OS Uitkijk, die de algemene ledenvergadering dinsdagmiddag in Theater Unique ook hebben bijgewoond, zijn vastberaden in hun strijd. Zij stellen zich op het standpunt dat op andere scholen het onderhoofd wel is doorgeschoven tot Schooleider. "Waarom kan het op OS Uitkijk niet?"

De leerkrachten zeggen dat zij nu de instructies van hun vakbond volgen en de school niet zullen bezoeken ondanks de ontslagdreiging van minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur dinsdag bij een bezoek aan de school. "Als de minister een ontslagbrief uitreikt aan een leerkracht van OS Uitkijk dan is het oorlog", dreigt een ziedende Valies.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina