Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Selectieve moraalridders

COLUMN: Selectieve moraalridders

11/01/2017 14:00 - Serieus!?

COLUMN: Selectieve moraalridders

 

Toen eind december het nieuws werd gelanceerd dat enkele Nederlandse rappers door de Surinaamse politie waren aangehouden op verdenking van ontucht met een minderjarig meisje had ik een storm van verontwaardiging verwacht van moraalridders, met de Nederlandse regering voorop.

Kunt u zich nog herinneren toen Hakuna Matata Gang (HMG) een anti-homolied had gemaakt dat in Suriname grijsgedraaid was, maar op het moment dat de groep in Nederland op tournee ging, dat ineens ging opspelen en zelfs Den Haag zich hierover uitliet. De fractie van de Partij van de Arbeid riep in een brief aan minister Koenders op HMG strafrechtelijk te vervolgen en een boete op te leggen indien ze het gewraakte anti-homoliedje 'Bullet' zouden opvoeren in Nederland.

Mensenrechtengroepen bemoeiden zich ermee en gilden om het hardst om de koppen van de jonge Surinaamse muzikanten. Nederland zou een inreisvisum moeten weigeren en ook andere sancties waren hen niet te veel. Ook ik vind 'Bullet' onacceptabel. In Suriname lieten sommige moraalridders en lbgt-aanhangers hun stem horen. HMG werd weggehoond, hun muziek verdween van de radio en de videoclips van de tv, ze werden geboycot en het een na het andere optreden in Ptata werd gecanceld. Hun tournee werd een financiële ontluistering. Mensenrechtenactivisten wreven toen vergenoegd en glimmend van zelfingenomenheid in de handen, zo van 'ai kis' den mooi'. Wat hen betrof mocht HMG naar het kerkhof. Min of meer hetzelfde overkwam de toen razend populaire Ghetto Crew enkele jaren geleden nadat bandleden werden aangehouden omdat ze seks hadden bedreven met een minderjarig meisje.

Nu doet (een lid van) de Nederlandse muziekgroep Strictly Family Business (SFB) hetzelfde en verspreidt bovendien een filmpje over de seksuele uitspatting via sociale media en het blijft oorverdovend stil. Niet één mensenrechtenorganisatie, of kinderrechtenactivist in Suriname heeft haar zijn stem laten horen. Of het 'slachtoffer' vrijwillig heeft meegedaan doet er niet toe. Moet ik uit de stilte concluderen dat de rechten van homo's, lesbiennes, transgenders en bi-seksuelen belangrijker zijn dan die van kinderen in Suriname? Of tonen we weer voor de zoveelste keer onze hypocriete mentaliteit en kijken we de andere kant op omdat het buitenlanders, Nederlanders, zijn? Mogen Nederlanders - die zelf ook tieners zijn - zich wel vergrijpen aan onze kinderen en landgenoten niet? Is dat de boodschap die we moeten destilleren uit de doodse stilte? Den Haag houdt zich van den domme. De PvdA stelt nu geen Kamervragen over haar pedo-landgenoten. Geen verontwaardiging, zoals toen bij HMG. Niks.

Ik ben in elk geval enorm blij dat het Korps Politie Suriname alert is gebleven nadat aangifte was gedaan, en de Nederlandse hiphopkneusjes is blijven volgen. Het KPS sloeg op het juiste moment toe. Toen individuele leden de afgelopen maanden Suriname bezochten, werden ze in slaap gesust. Ze rekenden niet op de alertheid van de Surinaamse cops. De politie wachtte echter geduldig. De klep ging dicht toen ze allemaal tegelijk in Suriname waren en ze allemaal in een keer in de kraag gevat konden worden, zodat deze zaak tot de bodem wordt uitgezocht. Proficiat KPS. Dan hebben Nederlandse collega's van deze pedo-rappers de prefuru om te stellen dat de politie de zaak opblaast en dat het geval met de 'supergroupie' zoals ze het kind typeren, zich langer dan een jaar geleden heeft voorgedaan.

Wel, haal tegen de daar geldende wetten je rotzooi uit in Nederland en kijk na hoe lang de autoriteiten daar je nog te grazen nemen. Niet hier. "Weet je, je bent een populaire popartiest en dan komen die grietjes allemaal achter je aan. Zo zijn ze allemaal. En dan willen ze mee naar je hotelkamer. Je gaat ze dan toch niet van te voren vragen om hun ID", stelt een van deze non-valeurs tegen de NOS. Wat is de IQ van deze gasten? Wat echter alles slaat, is de reactie van de lokale radio dj's. Waar ze destijds ineens niets meer wilden weten van Ghetto Crew en HMG wordt nu nog steeds de muziek van de Nederlandse pedo-schreeuwers afgedraaid. De opmerking van een van deze plaatjesdraaiers sloeg alles. De man kondigde in de uitzending een van de hits van SFB aan om er onverschillig aan toe te voegen het jammer te vinden wat hen is overkomen en hoopt dat ze eruit leren, alsof hij over het weer sprak. I was flabbergasted. Geen enkele ondubbelzinnige afkeuring of afwijzing. Nee, het was gewoon jammer. Dat is het morele niveau van een radio-omroeper waar onze jeugd dag in dag uit naar luistert en kennelijk naar opkijkt en zich mee associeert. Helaas.

ivancairo@yahoo.com

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina