Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jazz awards uitgereikt aan Jannah, Snijders en Ritfeld

Jazz awards uitgereikt aan Jannah, Snijders en Ritfeld

11/01/2017 13:27 - Tascha Samuel

Vlnr: Ronald Snijders, moeder van Erik Ritfld, Denise Jannah en cultuurdirecteur Stanley Sidoel.

Vlnr: Ronald Snijders, moeder van Erik Ritfld, Denise Jannah en cultuurdirecteur Stanley Sidoel. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Met veel liefde en nederigheid namen de bekende zangeres en musicalster Denise Jannah en fluitvirtuoos, kaseko jazz-uitdrager en musicoloog Ronald Snijders hun ‘Touch of Jazz’ awards in ontvangst. “Het is altijd fijn als je waardering krijgt van huis uit. Ik ben nog lang niet klaar en hoop nog meer muziek uit te geven”, zegt Snijders.

De awards zijn het initiatief van Jean Durham die al langer dan twintig jaar het jazzprogramma 'Touch of Jazz' presenteert via Radio ABC . Zes jaar geleden begon hij met de uitreiking van de awards. De 'ceremonie' vond dinsdag plaats op het kantoor van Cultuur-directeur Stanley Sidoel. Snijders mocht als eerst zijn award in ontvangst nemen voor 'Best Sound & CD' voor zijn nieuwe cd 'Nelson en Djosa Sessions'. Durham ging in superlatieven over tot het lauweren van de muzikale verdiensten van Snijders door de jaren heen.

De toewijding van Denise Jannah aan de muziek, de liefde en warmte waarmee ze die brengt, maar vooral haar laatste cd 'Ella' leverden haar de 'Most Creative Artist 2016 Award' op. "Ik ben me ervan bewust dat ik een groot pakket aan talent heb meegekregen van God daarboven. En dat geef ik met liefde door waar ik ook zing - of het nu is  bij een concert, op een huwelijk of begrafenis", aldus de jazzdiva.

De award 'Best Sound of the New Generation' werd uitgereikt aan toetsenist Erik Ritfeld. De prijs `werd door de moeder van de in Nederland woonachtige muzikant in ontvangst genomen. "Ik zei altijd: "Erik, school is belangrijk", maar voor hem was het muziek, muziek, muziek. Ik ben blij dat hij dat nu kan doen en dat hij gelukkig is", aldus Ritfelds moeder.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina