Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Reshuffeling stap dichterbij

Reshuffeling stap dichterbij

11/01/2017 14:46 - Terence Oosterwolde

President Bouterse (m) op 12 augustus 2015 met zijn regeerteam.

President Bouterse (m) op 12 augustus 2015 met zijn regeerteam. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De lang verwachte reshuffeling van het kabinet-Bouterse II is een stap dichterbij gekomen. Volgens een persverklaring van het Kabinet van de President is het staatshoofd woensdag gestart met gesprekken daarover.

Het streven is erop gericht op 1 februari het nieuwe kabinet compleet te hebben. President Bouterse zei op een persconferentie in september 2016 dat ministers "niet overgeplaatst of naar huis gestuurd worden omdat ze niet deugen". "Het zijn geen mensen die gevraagd hebben om minister te worden."

Wel gaf hij aan dat er ministers zijn die het "uitmuntend doen, anderen goed en sommigen minder goed". "Maar na een jaar moet je eerlijk zijn. Als je het tempo wil verhogen, moet je bepaalde schakels bedanken", aldus het staatshoofd toen zonder in details te treden over wie er wordt gereshuffeld. Hij haastte zich te zeggen dat er "helemaal geen reden" tot gezichtsverlies is.

In de samenleving circuleren al geruime tijd namen van ministers op de schopstoel zitten. Betrouwbare bronnen hadden de Ware Tijd eerder gezegd dat vier tot vijf ministers zullen worden ontslagen en dat weer anderen zullen worden overgeplaatst naar een andere ministerie. In het perscommuniqué van woensdag schrijft het kabinet dat de samenleving tijdig geïnformeerd zal worden over het verloop van de reshuffeling.

Bouterse heeft tijdens zijn eerste zittingstermijn tot drie keer toe zijn regeerteam omgegooid, waarbij ministers ontslagen of overgeheveld werden. De aanstaande reshuffeling wordt de eerste na zijn herverkiezing in mei 2015.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen