Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SFB-rappers verliezen ook hoger beroep

SFB-rappers verliezen ook hoger beroep

13/01/2017 18:47 - Milton Hubard

SFB-rappers verliezen ook hoger beroep

 

PARAMARIBO - De advocaten van de Nederlandse rapgroep SFB lijken onvermoeibaar. Zij hebben gisteren namelijk weer eens gepoogd de van seksueel misbruik verdachte rappers vrij te krijgen, nadat de rechter commissaris de aanhouding van de drie meerdere malen rechtmatig heeft getoetst. Ook het Hof van Justitie heeft echter in het nadeel van de verdachten beslist.

"Wij zijn erg benieuwd naar de argumentatie van de beslissing", reageert advocaat Humphrey Schurman tegenover de Ware Tijd. Het Hof van Justitie heeft gisteren de standpunten van zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de verdediging in alle drie zaken afzonderlijk aangehoord, waarna zij ook nog de verdachten aan het woord heeft gelaten.

Volgens de raadsman draait de zaak voornamelijk om: "Hoever moet je gaan als het om een minderjarige gaat?" Schurman onderstreept dat één van de verdachten, Kaene Marica (KM), 17 jaar oud was ten tijde van het gebeurde. Die verdachte heeft ook bekend seks te hebben gehad met het meisje, dat toen 15 jaar oud was. De raadsman is van mening dat dit gezien kan worden als seks tussen twee minderjarigen en vindt dat de jongeman niet vervolgd hoeft te worden.

Met betrekking tot de twee oudere SFB-leden Francis Edusei (Frenna) en Jackie Osei (Priceless) heeft Schurman geprobeerd het Hof van Justitie te overtuigen dat zij niet betrokken waren bij de seks, waardoor er dus geen sprake kan zijn van verkrachting. Ook betrokkenheid bij het filmen en verspreiden van de videobeelden ontkennen de twee. Het slachtoffer zegt echter dat zij er wel bij waren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina