Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Erfenis overledene voor mensen in nood

Erfenis overledene voor mensen in nood

10/02/2017 08:07 - Merredith Bruce

Erfenis overledene voor mensen in nood

 

PARAMARIBO - Ook na het overlijden liefde voor de medemens tonen klinkt onlogisch, maar Josephine Magdalena Corsten bewees dat het kan. Ze regelde dat SRD 75.000 uit haar nalatenschap verdeeld werd onder ‘mensen in acute of duurzame nood’ zoals omschreven staat in haar testament.

Dit geeft de kinderen van de 96-jarige die op 6 december overleed, alle reden om trots te zijn. Om te zien dat hun moeder zich ook na de dood bekommert om het welzijn van anderen, maakt diepe indruk op hen. "De droefheid en het gemis zijn omgegaan in een lach", zegt Evart Essed, een van de elf kinderen van mevrouw Corsten, die allen nog in leven zijn. De Ware Tijd interviewde de kinderen in het ouderlijke huis van de familie in de binnenstad.

De overledene sprak in haar testament de wens uit dat het geld door bisschop Karel Choennie verdeeld werd onder personen, ongeacht afkomst en geloof, die hij zelf mocht aanwijzen. Dit laat zien wat een gelovig mens zij was, zoals omschreven door de zoon wanneer hij herinneringen uit zijn jeugd ophaalt over zijn moeder. Gerard Essed kreeg als oudste zoon de taak om de wens van zijn moeder in goede banen te leiden. Dit proces gaat in juni, zes maanden na haar overlijden, in.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina