Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe ministers stellen zich voor aan DNA

Nieuwe ministers stellen zich voor aan DNA

10/02/2017 13:33 - Wilfred Leeuwin

Nieuwe ministers stellen zich voor aan DNA

 

PARAMARIBO - De nieuwe ministers hebben vanmorgen formeel kennis gemaakt met de Nationale Assemblee. Het gaat om Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer, Christine Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en Ferdinand Welzijn van Handel en industrie en Toerisme.

Zij hebben allen hun algemene voornemens met het college gedeeld, hun inzet toegezegd en ondersteuning gevraagd van het parlement. De kennismaking is door de oppositie kritisch ontvangen.

Eerst werd in een punt van orde door VHP-fractievoorzitter Chandrikapersad Santokhi opgemerkt dat er nieuwe ministers zijn, maar het parlement officieel niet op de hoogte is dat er aanvullingen en veranderingen zijn gekomen op de ministeries. Het staatsbesluit waarin dit door de regering moet worden bevestigd is pas enkele minuten in allerijl gestuurd naar het college. Dit zorgde wederom voor een kritische kanttekening van Santokhi als teken hoe de regering te werk gaat.

Fractievoorzitter André Misiekaba van de NDP, wees de nieuwe bewindslieden er op dat zij op een zeer cruciaal moment van crises in de regering stappen. "U zult creatief moeten zijn, de middelen liggen niet voor het oprapen", zegt Misiekaba. Volgens hem is het de ervaring dat nieuwe ministers goede voornemens hebben en beloftes doen, maar na verloop van tijd toch hun eigen weg opgaan met alle gevolgen van dien.

Hij vroeg de nieuwe ministers rekening mee te houden dat hun werk ook betekent rekening te houden met het dienen van de politieke belangen van partijen. "Sommige belangen zijn zo groot dat u het niet allen aankan, maar u heft van de NDP-fractie zeker alle ondersteuning", zegt de fractievoorzitter.

Waarnemend fractieleider William Waidoe, zegt de nieuwe ministers niet te kunnen feliciteren, omdat zijn partij niet in en blijde situatie verkeerd. Een welkom is voor nu genoeg. Felicitaties zullen pas komen wanneer blijkt dat de nieuwe ministers het Surinaams belang daadwerkelijk dienen. Andere fracties feliciteerden en verwelkomden de nieuwe bewindslieden door aan te geven dat zij kritisch hun beleid zullen volgen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina