Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rol ICT als groot verdiener benadrukt

Rol ICT als groot verdiener benadrukt

10/02/2017 04:03 - Cheflin Paulus

ICT moet volgens Robert Hahn (tweede vanuit rechts) een pilaar van de Surinaamse economie worden

ICT moet volgens Robert Hahn (tweede vanuit rechts) een pilaar van de Surinaamse economie worden Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Wij geloven in ICT en willen deze branche tot een billion dollar sector laten uitgroeien in Suriname en een van de pilaren van de economie laten worden.” Dit zei Robert Hahn, voorzitter van de ICT Associatie Suriname donderdagavond in het Jacana resort na afloop van een informatiebijeenkomst over het belang van Informatie en Communicatie Technologie (ICT).

Hij benadrukte hiermee hoe belangrijk ICT is voor de economie en de maatschappelijke groei in het land. "Het belang van deze sector moet nu ingezien worden. Die bewustwording moet nu komen en wij moeten nu meer gaan handelen en concreter praten over noodzakelijke veranderingen. De focus moet meer gelegd worden op deze tak, omdat ze tegenwoordig dwars door alle andere branches loopt en men het niet kan zonder ICT als men mee wil met de ontwikkelingen van de wereld."

Humprey Schurman, directeur van Schurman Advocaten sluit zich aan bij Hahn. Zijn kantoor biedt cliënten de mogelijkheid om het hele proces van de rechtspleging digitaal te volgen. "Als de toevoer van de stukken digitaal is, is er ook meer transparantie voor de cliënt." De voordelen van ICT zijn volgens hem een positieve ontwikkeling die rechtszaken alleen maar hebben vergemakkelijkt sinds het kantoor is overgeschakeld op digitalisering." Wij kunnen liever nu beginnen met de veranderingen, want de tijd staat niet stil." Hij deed een oproep op de overheid om de ICT-wetgeving zo snel mogelijk in orde te maken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina