Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suridocs wil openheid donaties

Suridocs wil openheid donaties

10/02/2017 05:59 - Aidy Pinas-Agodeba

Een deel van het voertuigenpark van Suraems, die partner is van Suridocs. De organisaties streven ernaar een ambulancedienst met een centrale meldkamer te stichten en een huisartsenambulance te starten.

Een deel van het voertuigenpark van Suraems, die partner is van Suridocs. De organisaties streven ernaar een ambulancedienst met een centrale meldkamer te stichten en een huisartsenambulance te starten.  

PARAMARIBO - Om zo transparant mogelijk te werken, richt stichting Suridocs een fonds op, waarbij alle informatie over onder andere ontvangen geld zal worden gepubliceerd. Dat zal ook gebeuren met de namen van donateurs die daar geen bezwaar tegen hebben.

Met dit initiatief wil de stichting bereiken dat organisaties of stichtingen die Suriname een warm hart toedragen makkelijk steun zullen bieden. De stichting is ontstaan in het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, Nederland, met een lange traditie van artsen met Surinaamse roots of artsen die een band met ons land hebben.

Roel Brug van stichting Suraems, een partner van stichting Suridocs zegt dat ze al geruime tijd bezig zijn met het uitvoeren van projecten, waaronder het oprichten van een ambulancedienst. Gestreefd wordt om deze dienst samen met een centrale meldkamer dit jaar van de grond te krijgen. De partners zetten zich ook in voor het verwezenlijken van een huisartsen ambulance, waarbij de dokter met een speciale ambulance bij de patiënten langs gaat. "De projecten die we uitvoeren zijn duurzaam." 

De stichtingen ondersteunen projecten die onder andere als doel hebben de toegankelijkheid van de medische zorg te behouden of te vergroten en de kwaliteit te bewaken. Hiervoor wordt samengewerkt met huisartsen en medisch specialisten in Suriname. Suridocs probeert door fundraising samen partner Apura Networks voldoende geld op te halen voor de medische projecten die ze uitvoert of wil uitvoeren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina