Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump gaat nieuwe veiligheidsmaatregelen nemen

Trump gaat nieuwe veiligheidsmaatregelen nemen

10/02/2017 18:02

Trump gaat nieuwe veiligheidsmaatregelen nemen

Foto: AFP  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag aangekondigd dat hij volgende week nieuwe maatregelen op het gebied van veiligheid gaat nemen. Dat zei Trump op een gezamenlijke persconferentie met de Japanse premier Shinzo Abe.

De aankondiging volgt op het opschorten van het inreisverbod door een rechtbank. Ook stelde Trump in zijn persconferentie er "het volste vertrouwen in te hebben deze rechtszaak te gaan winnen". Daarmee doelde de president op het hoger beroep wat de regering heeft aangespannen om de opschorting van het inreisverbod weer ongedaan te maken.

Verder stelde Trump opnieuw mensen buiten de VS te willen houden die kwaad in de zin hebben maar wel "veel andere mensen binnen te laten".Trump sprak in de persconferentie over de gesprekken die hij gevoerd heeft met de Japanse premier Abe. Trump noemde Japan "een hoeksteen voor vrede en stabiliteit in Azië". De president gaf aan de banden tussen de twee landen verder te willen intensiveren en zich te willen inzetten voor de veiliheid van Japan.

De Japanse premier Abe stelde in de persconferentie dat hij het onder druk staande handelsverdrag TPP, waarvan beide landen deel uitmaken, in een latere ontmoeting met Trump verder zal bespreken. Trump wil Amerika terugtrekken uit het verdrag. Abe vertelde dat hij "optimistisch is dat een dialoog zal leiden tot een positieve resultaten."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina