Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitroeiing broedplaatsen muskieten in Wit Santi

Uitroeiing broedplaatsen muskieten in Wit Santi

10/02/2017 21:11

Uitroeiing broedplaatsen muskieten in Wit Santi

 

PARAMARIBO - Het hele gebied van Wit Santi wordt onder handen genomen om broedplaatsen van de aedes aegypti muskiet, die dengue en zika overbrengen, uit te roeien. Het commissariaat van Para gaat in samenwerking met het directoraat Openbaar Groen en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) alle zwerf- en waterhoudend grof vuil in Wit Santi verwijderen.

Uit onderzoek van het BOG blijkt dat de populatie van deze muskiet vanwege de vele zwampen in het gebied verhoogd. Dit is geen reden tot paniek, verklaart een arts van de Regionale Gezondheid Dienst, maar wel tot voorzorgsmaatregelen. Vanwege de ligging van de Internationale Luchthaven in dit gebied vindt er ook regelmatig bespuiting plaats door het BOG.

Bewoners van dit gebied zijn opgeroepen om al het vuil op hun erven te verzamelen, en dit weekend af te laten voeren. Oude ijskasten en wasmachines durotanks, vaten en plastic flessen zijn uitstekend broedplaatsen voor muskieten. De gemeenschap wordt middels voorlichting erop gewezen dat zij alle broedplaatsen van de aedes aegypti muskiet continu moeten elimineren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina