Registreren | Inloggen       Colofon
  •  

COLUMN: Oeps

11/02/2017 14:00

Sharda Ganga

Sharda Ganga  

Weet je, ik wil eigenlijk zo min mogelijk schrijven over het 8 Decemberstrafproces- simpelweg omdat ik weinig nieuws toe te voegen heb aan de eindeloze stroom van woorden en meningen -sommige die veel hout snijden, andere die van dik hout gezaagd zijn - echt, bij sommige mensen lijkt er een complete houtzagerij geïnstalleerd op de plek waar eerder nog iets van hersenen te bespeuren was.

Maar ik wil toch even wijzen op een opvallende trend die we zien in de discussies en zelfs in de rechtszaal: geheugenverlies. Er zijn verdachten met geheugenverlies, er zijn exen huidige politici met geheugenverlies (ook een paar gevallen van acute amnesie, volgens sommigen veroorzaakt door abrupte kleurveranderingen), en nu hebben we klaarblijkelijk ook een auditeur- militair met geheugenverlies. Hij vergat een kopietje van het hoger beroep mee te nemen naar de rechtszaal. Oeps.

Ik vind het werkelijk wonderbaarlijk dat er tussen 1 februari toen het hoger beroep moet zijn aangetekend, en 9 februari in de vroege ochtend, niemand van de buitenwacht had gehoord van het hoger beroep. Echt, geen enkel lek naar een krant? Geen telefoontje naar de Krijgsraad tussen 1 en 9 februari? Ik vroeg me af: waarom niet even de hoger beroepbeschikking even laten halen, faxen, scannen, mailen, appen? Zodat sommigen van ons nu niet hoeven te denken: heeft Elgin het eigenlijk wel gezien? Nee, zo wil ik niet denken! Ik denk liever aan vrolijkere dingen. Zoals, dat... eh... eh... nou ja, vergeef me, ik kom op niets.

Want kijk. Ik lees eerst dat het stopzetten van de subsidie op babyvoeding in blik in september 2015 niet heeft gewerkt zoals men had verwacht. Waarom? Omdat de voorbereidingen niet goed waren; maar vooral omdat de overheid haar subsidieverplichting aan de RGD niet nakwam. (Oeps) - dus wordt de maatregel teruggedraaid. Ik lees ook dat er lange rijen staan bij de afdeling Basiszorg van het ministerie van Sozavo waar rechthebbenden zich moeten (her)registreren voor hun basiszorgverzekering.

Sja, de toetsingsprocedures veroorzaken de lange wachtrijen, zegt het ministerie. Was daar echt niet iets beters op te verzinnen? Is nagegaan hoe lang zo een intake gemiddeld zou kunnen zijn, hoeveel mensen er per dag geholpen zouden kunnen worden (een eenvoudige rekensom) - en op basis daarvan een soortement van schema gemaakt? Aan de andere kant: menskracht bij dat ministerie is toch geen probleem lijkt mij - je zou zo honderden zoveel cliënten tegelijk kunnen bedienen. Een beetje decentraliseren enzo, verschillende locaties enzo - als er 343 stembureaus konden worden gemaakt voor de jeugdparlementsverkiezingen - kijk eens aan.

Iets vrolijks wil ik lezen, maar nee, ik kom terecht bij een bericht over mensen die dachten dat ze een stuk grond konden gaan aanvragen in Ocer. De mediaberichten hadden die indruk gewekt. Aangezien ik die berichten niet zelf heb gehoord of gezien, zal ik maar aannemen dat die mensen niet goed hebben gehoord/gelezen, en dat de makers van de berichten echt heel duidelijk waren. Alleen de mensen die al een grondaanvraag hadden lopen mochten zich aanmelden. In Ocer. In Ocer. Ja, in Ocer. Zei ik het al? Ocer. Ja, u leest het goed: OCER! Het partijcentrum van de Nationale Democratische Partij (NDP).

Want "men" gaat voor ze bemiddelen bij het domeinkantoor. Het bemiddelingsproces wordt begeleid door Ramon Abrahams. Ja. U leest ook dat goed. Nee, u hoeft het niet te begrijpen - het is onbegrijpelijk. De topper van de regeringspartij gaat namens de aanvragers bemiddelen bij de overheid, zodat de mensen die zich in het partijcentrum hebben aangemeld een stuk grond van de Staat kunnen krijgen. Enfin. Ik zal maar denken: de Amerikanen hebben het erger. Het is bij ons in elk geval nog net niet dat de president ons oproept om toch vooral spullen te kopen van zijn kinderen. O, oeps. gangadwt@gmail.com

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina