Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medegrondlegger SLM vereeuwigd

Medegrondlegger SLM vereeuwigd

11/02/2017 05:27 - Eliézer Pross

Roy Kappel kan zijn tranen niet bedwingen bij het borstbeeld van zijn broer en grondlegger van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, Ronald Elwin Kappel.

Roy Kappel kan zijn tranen niet bedwingen bij het borstbeeld van zijn broer en grondlegger van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, Ronald Elwin Kappel. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Ronald Elwin Kappel, ook bekend als ‘Rudy’ of ‘Sonny’, droomde van een eigen Surinaamse vliegmaatschappij in de vijftiger jaren. Hij legde samen met anderen de basis, maar kwam drie jaar voor de officiële oprichting van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) om bij een vliegtuigongeluk.

"Hij heeft aan de wieg gestaan, niet alleen van de SLM, maar van de hele luchtvaartsector in Suriname, inclusief reisagenten. Hij zou trots zijn om te zien wat wij tot nu toe hebben opgebouwd bij de SLM en de totale luchtvaartbranche", zei SLM-directeur Robbi Lachmising vrijdag bij de onthulling van een borstbeeld van de grondlegger van het staatsbedrijf op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

Het bedrijf heeft besloten om hem op deze manier te vereeuwigen in verband met de 55ste verjaardag van de staatsonderneming. "In Suriname doen wij te weinig om goede en eerlijke ondernemers te eren op een dergelijke manier. We richten standbeelden hooguit op voor politici", betreurde Lachmising.

Broer Roy en zus Yolanda Kappel hebben het voor hun emotionele moment bijgewoond. "Wij vinden het jammer dat onze ouders en twee van onze andere broers dit niet kunnen ervaren omdat zij ons voor zijn gegaan. Maar wij zijn trots om te weten dat onze broer een bijzondere bijdrage heeft weten te leveren aan de ontwikkeling van de SLM en de luchtvaartindustrie in Suriname", benadrukte Yolanda namens de familie.

"Toen wij jong en nog aan het studeren waren, vertelde hij mij over zijn droom om een luchtvaartmaatschappij in Suriname op te zetten. We moedigden elkaar aan om door te gaan met studeren. Hij heeft de groei van de SLM zelf niet meegemaakt, maar ik ben ontzettend trots op deze erkenning van de droom die hij zoveel jaren terug met mij deelde", aldus broer Roy Kappel.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina