Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ongevallen door gladheid en sneeuwbuien in Nederland

Ongevallen door gladheid en sneeuwbuien in Nederland

11/02/2017 18:54

Ongevallen door gladheid en sneeuwbuien in Nederland

Foto: ANP  

Vrijdagavond gebeurden er door gladheid tientallen ongevallen op de Nederlandse wegen, meldt de lokale verkeersinformatiedienst. Zaterdagochtend en aan het begin van de middag viel het aantal ongelukken mee. De dienst telde veertien aanrijdingen door gladheid.

De Nederlande meteorologische dienst komt uit voorzorg met code geel vanwege gladheid. De waarschuwing van het weerinstituut geldt voor alle provincies met uitzondering van Friesland, Groningen en Drenthe. Natte sneeuw kan op de weg bevriezen waardoor er hinder kan ontstaan voor het verkeer.

Het uitvoerende agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Nederland, adviseert om de rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden. "Matig uw snelheid en houd voldoende afstand."

Zaterdagochtend is er veel zout gestrooid op de wegen om de gladheid tegen te gaan. Vooral in Gelderland, Utrecht en Noord-Holland waren de strooiwagens tot laat in de ochtend bezig. Sinds vrijdagochtend is er 2,2 miljoen kilo zout gestrooid, waarmee het totaal sinds het begin van deze winter op 64 miljoen kilo staat. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina