Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pollack-Beighle wil meer focussen op regionale integratie

Pollack-Beighle wil meer focussen op regionale integratie

11/02/2017 17:06 - Wilfred Leeuwin

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (links), zegt dat er meer aandacht geschonken moet worden aan de Zuid–Zuid-relatie.

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (links), zegt dat er meer aandacht geschonken moet worden aan de Zuid–Zuid-relatie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft De Nationale Assemblee voorgehouden dat Suriname veel voordelen kan halen uit de Caricom. De nieuwe bewindsvrouw die vrijdag officieel kennis maakte met het parlement, zegt dat er meer aandacht geschonken moet worden aan de Zuid–Zuid-relatie.

Binnen de Caricom doen zich ontwikkelingen voor waar Suriname van kan afkijken. Het is volgens haar belangrijk dat Suriname die in 1995 toetrad tot de Caricom, actiever gaat participeren in het blok. "Er is vooral veel financieel-cultureel en ook sociaal voordeel te halen", zegt Pollack-Beighle.

De minister die voor haar aanstelling in deze functie gewerkt heeft op het Caricom-secretariaat, zegt dat wat het ministerie van Buitenlandse Zaken betreft er hard aan gewerkt moet worden dat dit ministerie weer het imago van vroeger krijgt. Zo moet het ministerie volgen haar weer een coördinerende rol vervullen als het gaat om Suriname op zijn best te presenteren aan de wereld.

Het kader op het ministerie heeft intussen gevraagd om capaciteitsversterking. "Ik kijk uit naar een kamerbrede samenwerking met u", zei de minister die verder aangaf een flexibele opstelling te zullen hebben. "Als op uw agenda Suriname voorop staat bent u bij mij welkom." Pollack-Beighly heeft de vaste parlementaire commissie van Buitenlandse Zaken gevraagd snel contact met haar te maken. Er zijn nogal wat wetgevingsproducten die in orde gemaakt moeten worden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina