Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Germaine de Randamie wint MMA-wereldtitel

Germaine de Randamie wint MMA-wereldtitel

12/02/2017 17:21

Germaine de Randamie wint MMA-wereldtitel

Foto: Germaine de Randamie, Instagram  

NEW YORK - De Nederlandse Mixed martial arts-vechter Germaine de Randamie (32) heeft in New York de wereldtitel in het Mixed Martial Arts (MMA) gewonnen. Ze is de eerste vrouw uit Nederland met Surinaamse roots die dat gelukt is.

Na vijf rondes vechten was er geen winnaar, maar koos de jury unaniem voor De Randamie waardoor ze de eerste vrouwelijke UFC-vedergewicht titel behaald, een gewichtsklasse die eerder niet bestond in het Ultimate Fighting. De Randamie, bijgenaamd The Iron Lady, maakte haar debuut bij de grootste mixed martial arts-organisatie ter wereld, de Ultimate Fighting Championship (UFC) in 2013. Sindsdien boekte ze onder deze bond vier overwinningen tegen één nederlaag.

"Dat was een echt gevecht," zei de kersverse kampioen na afloop. Ook vond ze dat haar tegenstander niet echt wilde vechten. "Ik wel! Ik wil altijd vechten," voegde ze daaraan toe. De vechtsporter is in het dagelijks leven politieagent in opleiding. RTV Utrecht

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina