Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adek-studenten benoemd tot ambassadeurs tegen Huiselijk Geweld

Adek-studenten benoemd tot ambassadeurs tegen Huiselijk Geweld

12/02/2017 23:00 - Van onze redactie

minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (m) en de ambassadeurs tegen Huiselijk Geweld.

minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (m) en de ambassadeurs tegen Huiselijk Geweld. Foto: Biza  

PARAMARIBO - Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname die in november het vorig jaar hebben meegedaan aan de training Huiselijk Geweld zijn de vorige week door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) benoemd tot ambassadeurs tegen Huiselijk Geweld. Dit laat het ministerie zondag weten in een persbericht.

"Het is een bevoorrechte positie, die wij krijgen om verandering te kunnen en mogen brengen in de samenleving op het gebied van geweld. Dit probleem is niet te onderschatten en het doet heel veel pijn om te zien wat er allemaal gebeurt", zei Patricia Pinas, trekker van de ambassadeurs tegen Huiselijk Geweld. Samen met haar collega's streeft zij naar een geweldloze samenleving. "We zullen zichtbaar zijn en het beste halen uit alles wat wij doen."

Ruggensteun

"Als toekomstige ambassadeur is het uw eervolle taak om alles wat in uw vermogen ligt en wat u heeft opgedaan aan kennis te gebruiken om in ieder geval het preventief gedeelte aan te pakken. U bent niet alleen voor het ministerie erg belangrijk, maar voor de gehele samenleving, want als wij kijken naar de cijfers van huiselijk geweld is het nog hoog. Het is triest en we moeten dit stoppen. Wat u van het ministerie kunt verwachten  is een goede samenwerking in de komende periode", zei minister Noersalim.

In de komende periode zullen afspraken worden gemaakt en bijeenkomsten gepland voor evaluatie. Hij vroeg de ambassadeurs om in dit kader onderzoekingen te doen en alvast activiteiten te plannen, waarbij zij zeker de ruggensteun zullen krijgen van het ministerie. Ook gaf hij hen mee dat het ministerie op de eerste plaats een beleidsmatige taak heeft. " Wij moeten ervoor zorgen dat er wetten komen  en de ondersteuning geven aan de ngo's", aldus de bewindsman.

Eerste keer

"Dit is de eerste keer  dat de universiteit in deze vorm met het ministerie samenwerkt, waarbij de studenten een bijdrage mogen leveren in een heel groot sociaal maatschappelijk probleem. De minister en zijn staf zijn heel erg genderminded. Dit kunnen we zien aan zijn projecten en activiteiten die hij heeft uitgevoerd in het kader van geweld tegen vrouwen", zei Renuka Biharie, coördinator van het IWGDS. Ze noemde het moment een mijlpaal voor alle betrokkenen. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina