Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kerk breekt met scouts om homohuwelijk

Kerk breekt met scouts om homohuwelijk

12/02/2017 13:07

kardinaal Mario Poli

kardinaal Mario Poli  

BUENOS AIRES - De Argentijnse katholieke Kerk heeft haar connectie met de landelijke scoutingvereniging verbroken vanwege hun support voor het homohuwelijk. Zo staat geschreven in een brief van kardinaal Mario Poli gericht naar de aartsbisschop van de Argentijnse plaats La Plata, Hector Aguer.

In de tekst, gepubliceerd door het katholieke persbureau AICA, opteert Poli voor het opzetten van een nieuwe verbintenis met een groep die dezelfde functie als deze scouts vervult. ,,Voor de scouting is er geen weg meer terug. Ik heb de vereniging een paar maanden geleden nog gewaarschuwd: 'trek niet harder aan het touw want die staat op breken.' En is het al definitief gebroken."

Volgens de Argentijnse Kerk was de scoutingvereniging steeds vatbaarder voor onderwijsprojecten van de Staat zoals seksuele voorlichting en het homohuwelijk. De Argentijnse scouts hebben onlangs aanpassingen gedaan in het onderwijsprogramma waarin ook het homohuwelijk wordt beschreven. Zo werd de definitieomschrijving van familie aangepast, 'gemaakt door man en vrouw' werd 'gevormd door mensen'. Dat was de druppel voor de Kerk.

In 1912 werd de landelijke scoutvereniging Argentinië opgericht. In 1937 ontstond de Unión Scouts Católicos Argentinos (USCA). De twee partijen fuseerden in 1996 in de vereniging Scouts de Argentina. Van de huidige 75.000 leden is 96 procent katholiek.Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina