Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering Curaçao gevallen

Regering Curaçao gevallen

12/02/2017 20:40 - Ivan Cairo

Regering Curaçao gevallen

 

PARAMARIBO - De regering van Curaçao, geleid door premier Hensley Koeiman heeft zondagmiddag haar meerderheid in het parlement verloren. Dit amper anderhalve maand nadat die aan de macht kwam. Twee parlementariërs van Pueblo Soberano, de partij van de vermoorde Helmien Wiels, hebben een brief gestuurd naar gouverneur Lucille George-Wout dat ze het kabinet niet langer ondersteunen. Ook is haar meegedeeld dat verschillende fracties in het parlement inmiddels overeenstemming hebben bereikt voor het vormen van een nieuwe regering.

De nieuwe coalitie inclusief de zetels van voormalig premier Gerrit Schotte en zijn MFK-partij zou reeds een meerderheid van elf zetels hebben tegenover de negen die nog achter premier Koeiman zouden staan. Naar verluidt zou ook steun zijn verkregen van zeker twee van de drie partijen die elk één parlementszetel hebben. Het parlement telt 21 zetels. Verwacht wordt dat premier Koeiman zijn ontslag zal aanbieden aan de gouverneur.

Naar van bronnen op Curaçao wordt vernomen, zouden de problemen met vliegmaatschappij InselAir mogelijk een rol hebben gespeeld bij de val van de regering. Er zouden naar verluidt sterke aanwijzingen zijn dat de vliegmaatschappij helemaal geen geld in Venezuela heeft waar ze vanwege de economische sitiatie in dat land niet kan komen, zoals eerder werd beweerd. Het Recherche Samenwerkingsteam van Nederland heeft invallen gepleegd bij aandeelhouders van InselAir.

De regering had de geplaagde vliegmaatschappij miljoenensteun toegezegd om het hoofd boven water te kunnen houden. Een groot deel van de InselAir-vloot staat aan de grond in verband met een grootschalige inspectieoperatie. Vanwege de financiële problemen zou er de afgelopen periode slecht onderhoud aan de toestellen zijn gepleegd. Ook weigerden piloten en bemanningsleden te werken op een aantal van de vliegtuigen. De Nederlandse regering heeft rijksambtenaren onlangs verboden om met InselAir te vliegen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina