Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wilders ziet af van koranverbod

Wilders ziet af van koranverbod

12/02/2017 07:40

PVV-voorzitter Geert Wilders.

PVV-voorzitter Geert Wilders. Foto: ANP  

De PVV van Geert Wilders ziet af van een koranverbod. Dat stelt hij zondag in een interview met WNL op Zondag. Wilders zegt het heilige boek van de moslims toch te willen gedogen. Wilders verklaarde in het verleden dat het gebruik van de Koran in huiselijke kring en in de moskee moet worden bestraft.

 Maar in het interview zegt hij het boek toch te willen gedogen. "We gaan de Koran niet uit huis halen bij mensen, natuurlijk niet", aldus Wilders. Eerder stelde Wilders dat hij de Koran een 'fascistisch boek' vindt dat 'oproept tot geweld'. Hij noemde het heilige boek van de moslims "het islamitsiche Mein Kampf". Het boek van Adolf Hitler mag sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer in Nederland worden verkocht.

Wilders gelooft niet dat de partijen die hebben beloofd niet met zijn PVV samen te werken in een nieuwe regering, na de verkiezingen woord houden. Ook dat stelde de PVV-leider in het interview. "Je zet niet zomaar tweeënhalf miljoen mensen opzij'', liep Wilders vooruit op een verkiezingsoverwinning. "Dat zullen ze niet gaan doen.'' Bij een opkomst die gelijk is aan die in 2012 zou Wilders met zijn PVV met 2,5 miljoen stemmen 38 zetels halen. De peilingen geven de partij de afgelopen weken tegen de dertig zetels.

Bijna alle partijen in de huidige Tweede Kamer sluiten een regeringscoalitie met de PVV uit. VVD-leider Mark Rutte liet onlangs weten dat hij de kans op samenwerking met de partij van Wilders in een nieuw kabinet ''nul'' acht. Maar rivaliserende lijsttrekkers blijven twijfel zaaien over Ruttes belofte. ''Ik weet dat als de kiezer de PVV echt groot maakt, in de buurt van sommige peilingen nu, dat men wel zal moeten'', zegt Wilders. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina