Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • C2B Healthy spoort Surinamers aan tot gezonde levensstijl

C2B Healthy spoort Surinamers aan tot gezonde levensstijl

13/02/2017 20:19 - Cheflin Paulus

Leden van de C2B Healthy-Family Nederland.

Leden van de C2B Healthy-Family Nederland. Foto: Facebook/ Eugene Rijsenburg  

PARAMARIBO - “We willen mensen helpen beseffen dat gezondheid essentieel is. Ze moeten zich bewuster worden van de gevaren van een ongezonde levensstijl.” Dit zegt de 29-jarige Eugène Rijsenburg oprichter en eigenaar van de organisatie Choose 2 be Healthy (C2B healthy) in het kader van zijn bewustwordingscampagne in Suriname over gezond leven.

"We willen de ongezonde cultuur in Suriname wegwerken en daarvoor probeer ik mensen zoveel als mogelijk te informeren en erop te wijzen dat zij moeten letten op hun levensstijl." Hij vertelt dat er in Suriname nog veel bewustwording op gang moet komen op het gebied van gezonde voeding en de essentie van bewegen. "Er is nog veel werk aan de winkel. Ik merk dat de ongezonde levenstijl vooral op scholen wordt gestimuleerd als je kijkt naar de voeding, maar het is niet te laat om te beginnen met een cultuuromslag."

De C2B Healthy beweging heeft als doel mensen bewust maken over gezondheid en obesitas zodat ze dit kunnen inpassen in hun levensstijl. De organisatie heeft in Europese landen groepen die actief zijn om de bewustwording op gang te brengen. De kerngroep is in Nederland.

Rijsenburg is zelf actief als personal trainer en heeft ook enkele trainers in Suriname die voedingsadviezen verstrekken en sportcursussen verzorgen. De organisatie bespreekt mogelijkheden om samen te werken met lokale investeerders en een voetbalteam om een samenwerking aan te gaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina