Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeangu Macrooy grijpt naast Edison

Jeangu Macrooy grijpt naast Edison

13/02/2017 19:37 - Van onze redactie

Zanger/songwriter Jeangu Macrooy.

Zanger/songwriter Jeangu Macrooy. Foto: songbirdfestival.nl  

AMSTERDAM - De Surinaamse zanger/songwriter Jeangu Macrooy, die genomineerd was voor de prestigieuze Edison in de categorie nieuwkomer, is maandagavond niet in de prijzen gevallen. De eer ging naar Indian Askin voor het nummer ‘Sea Of Ethanol’.

Macrooy had zijn nominatie te danken aan zijn ep 'Brave Enough', die vorig jaar uitkwam en veel lof oogstte. Hij verruilde eind 2014 Suriname voor Nederland om aan het conservatorium in Enschede verder te studeren. Al snel boekte hij muzikaal succes en sleepte een contract binnen bij het label Unexpected Records.

Zangeres Anouk is tijdens de besloten bijeenkomst in Bitterzoet in Amsterdam uitgeroepen tot 'de grootste rockster van Nederland en bekroond met de Oeuvre Edison. Er werden in tien categorieën prijzen uitgereikt. Zo won Douwe Bob de Edison Pop voor zijn album 'Fool Bar'. Kensington ging er met de prijs vandoor in de categorie rock voor 'Control'.

De prijs voor beste hiphopact was voor Rotterdam Airlines met 'Gate 16' en Weval mocht naar huis met de Edison Dance voor de gelijknamige plaat. Broederliefde scoorde de prijs voor beste album: 'Hard Work Pays Off 2' en Martin Garrix ft. Bebe Rexha maakte volgens de jury met In 'The Name Of Love' het beste nummer.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina