Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jongensteam sluit WJTC-tennistoernooi met opgeheven hoofd af

Jongensteam sluit WJTC-tennistoernooi met opgeheven hoofd af

13/02/2017 17:00 - Marciano Millerson

De Surinaamse tennisselectie tijdens de World Junior Tennis Championships op de Dominicaanse Republiek. Foto: De Surinaamse Tennisbond

De Surinaamse tennisselectie tijdens de World Junior Tennis Championships op de Dominicaanse Republiek. Foto: De Surinaamse Tennisbond  

PARAMARIBO - Na vier opeenvolgende nederlagen heeft het jongensteam van de Surinaamse tennisselectie, die de afgelopen week deelnam aan de World Junior Tennis Championships (WJTC) op de Dominicaanse Republiek, eindelijk de smaak van overwinning geproefd.

Het was voor de telgen gedurende de nederlagenreeks (Jamaica, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en El Salvador) een frustrerende periode. Behalve dat zij het tegen sterkere tegenstanders moesten afleggen, wisten zij in geen van die partijen één game in de best of three serie te winnen. Alle wedstrijden gingen met 0-3 verloren.

Vrijdag kwam hier verandering in toen het jongensteam tegen Aruba zijn eerste overwinning binnenhaalde. De Arubanen werden werden met 2-1 opzij gezet. Otje Sibilo moest het in de eerste enkelwedstrijd afleggen tegen Abhay Daswani met tweemaal 3-6. Yannick Issa trok de stand in evenwicht door Sebastian Ruiz met 6-2, 6-1 te verslaan. Issa en Sibilo versloegen in de beslissende dubbelpartij Noah Muyale en Ruiz met 6-1, 6-0.

Zaterdag werd de Amerikaanse Maagdeneilanden (US Virgin Islands) ook aan de zegekar gebonden. In de eerste enkelpartij verloor Shane Hermelijn van Luca Hotze met tweemaal 4-6. Issa trok wederom de stand in evenwicht door met 6-1, 6-0 van Noah Gessner te zegevieren. In de beslissende dubbelpartij bezorgden Issa en Sibilo Suriname de overwinning door Gessner en Hotze met 6-3, 7-6 (3) te verslaan.

Het meisjesteam verloor op de laatste speeldag (zaterdag) van Jamaica met 1-2. In de eerste enkelpartij won Aila Koorndijk van Katherine Dibbs met 6-4, 6-2. Ann-Ghya Bergen verloor haar enkelwedstrijd van Selena Bird met tweemaal 2-6. In de beslissende dubbelpartij verloren Bergen en Muskaan Pritamani van Bird en Dibbs met 2-6, 4-6.

De jongedames hadden tot vrijdag de enige overwinning voor Suriname behaald door Trinidad en Tobago met 2-1 te verslaan. In de verliezersronde nam Trinidad en Tobago donderdag echter revanche door met 3-0 te zegevieren.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina