Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mexico protesteert tegen immigratiebeleid Trump

Mexico protesteert tegen immigratiebeleid Trump

13/02/2017 15:02

Mexico protesteert tegen immigratiebeleid Trump

 

Tienduizenden mensen in Mexico zijn de straten op gegaan om te protesteren tegen het immigratiebeleid van Trump. Zijn plan om een muur te plaatsen tussen Mexico en de Verenigde Staten heeft bij veel Mexicanen kwaad bloed gezet. Demonstranten, in het wit gekleed, zwaaien met Mexicaanse vlaggen en anti-Trump posters.

De organisatoren willen op deze manier communiceren naar Trump dat Mexico zich heeft verenigd om zich te verzetten tegen zijn immigratieplannen. Op een spandoek is te lezen: 'Gracias, Trump, voor het verenigen van Mexico!'
Ook hebben de demonstranten kritiek op de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto, die volgens hen geen actie onderneemt op het gebied van corruptie en geweld.

Protesteerder Maria Amparo Cassar zegt dat het immigratiebeleid van Trump's een bedreiging is voor de internationale gemeenschap. "Mensen mogen niet vergeten dat de Amerikaanse samenleving werd gemaakt door migranten, en dat wordt nog steeds gedaan."

Trump eist dat Mexico betaalt voor de muur, maar Pena Nieto weigert daarmee akkoord te gaan. "Mexico gelooft niet in muren", zei hij. BBC.com

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina