Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weer aangifte van verkrachting tegen Lens

Weer aangifte van verkrachting tegen Lens

13/02/2017 00:02 - Van onze redactie

Jongerenvertegenwoordiger Emilio Lens wordt wederom beschuldigd van verkrachting.

Jongerenvertegenwoordiger Emilio Lens wordt wederom beschuldigd van verkrachting. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Jongerenvertegenwoordiger Emilio Lens wordt opnieuw beschuldigd van verkrachting. Een vrouw heeft aangifte tegen hem gedaan. Lens geeft toe seks met haar gehad te hebben, maar zegt dat zij hem onterecht van verkrachting beschuldigt.

Hij heeft met zijn advocaat afgestemd en zegt zich maandag bij de politie te zullen aanmelden. Lens is voorbereid op een eventuele aanhouding. Volgens hem gaat het deze keer om een scharrel, met wie hij al ruim twee maanden in contact is. Ongeveer een maand geleden zou hij seks met haar hebben gehad in zijn auto, waarna hij haar thuis afgezet heeft. Enkele uren daarna werd hij gebeld door haar partner, die SRD 1.500 eiste.

Lens die informeel reeds van de aangifte op de hoogte was, zegt dat het tot zondag onduidelijk voor hem was of er inderdaad aangifte was gedaan en bij welk politiestation. In 2011 was Lens aangehouden voor ontucht met een zestienjarige. Ruim twee jaar daarna kwam hij wederom in aanraking met de politie, toen een vrouw aangifte tegen hem deed wegens verkrachting.

Hij heeft in de zaak die nu speelt geprobeerd zoveel mogelijk bewijs te verzamelen om zich te verdedigen. Hij zegt dat hij in de afgelopen tijd zeer voorzichtig is geweest om niet in deze situatie te geraken, "maar hoe voorzichtig kan je zijn. Ik ben een man".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina