Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Begeleiding bij bouw garandeert kwaliteitswoning

Begeleiding bij bouw garandeert kwaliteitswoning

14/02/2017 06:03 - Naomi Hoever

Begeleiding bij bouw garandeert kwaliteitswoning

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Om het proces bij de bouw van een eigen huis goed te laten verlopen is in 2014 Stichting Bow Asisteri (Bowa) opgericht. Het idee is ontstaan bij Siegmien Staphorst, voorzitter van Naks toen zij een vriendin die in het buitenland woonde wilde assisteren bij het verwezenlijken van diens bouwplannen.

De naam van de Stichting is bedacht door de initiatiefnemers Siegmien Staphorst en Georgine Acton. Doordat mensen werken en ook nog een gezin hebben met daarnaast andere sociale verplichtingen kunnen zij niet dagelijks bij de bouw aanwezig zijn. Sommige mensen die een huis bouwen, wonen niet in Suriname en moeten erop vertrouwen dat hun wensen worden begrepen en dat de aannemer er naar handelt en werk levert dat het vaak zuur verdiende en gespaarde geld waard is, blijkt uit een persbericht. Kennis van de procedures, bouwregels en betrouwbare aannemers zijn daarbij belangrijk.

De Stichting, die op zich heeft genomen heeft te ondersteunen bij het proces vanaf koop van perceel tot oplevering van het huis wordt ondersteund door een technisch team van aannemers, bouwtekenaars en administratief personeel. Door de samenstelling van het bestuur en de technische ondersteuning, is ervaring uit verschillende disciplines, betrokken bij het bouwproces, gebundeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina