Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BvL en regering komen er weer niet uit

BvL en regering komen er weer niet uit

14/02/2017 08:00 - Van onze redactie

BvL-voorzitter Wilgo Valies.

BvL-voorzitter Wilgo Valies. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) staan lijnrecht tegenover de regering. Wilgo Valies, voorzitter van beide vakorganisaties, heeft zijn leden opgeroepen om morgen wederom tijdens schooluren een spoed algemene ledenvergadering bij te wonen. De raadsadviseurs van de regering zijn de houding van Valies inmiddels spuugzat. Zij zullen de regering adviseren om het loon in te houden van leerkrachten die actie gaan voeren.

In januari lag het onderwijs al bijna drie weken grotendeels plat omdat er geen overeenstemming kon worden bereikt over betere arbeidsvoorwaarden. Twee weken geleden werd na bemiddeling door de rechter het werk hervat, met de bedoeling dat uiterlijk gisteren een akkoord moest zijn bereikt. Met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) gebeurde dat ook: de leden gingen akkoord met een verhoging van SRD 500 over de maanden januari en februari en honoreerden het verzoek van de regering om pas in maart uitvoering te geven aan de eerder vastgelegde herwaarderingsovereenkomst.

Maar Valies kan zich hier totaal niet in terugvinden en roept, nu het ultimatum van maandag is afgelopen, zijn leden bijeen. Hiermee komt het onderwijs weer een dag stil te liggen. Op de vergadering, die om acht uur 's morgens begint in Mata Gauri zal de stand van zaken over de onderhandelingen met de regering besproken worden. Ook zullen verder te nemen stappen worden bepaald.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina