Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grootste YouTuber ooit ontslagen door Disney na antisemitisme

Grootste YouTuber ooit ontslagen door Disney na antisemitisme

14/02/2017 14:31

Grootste YouTuber ooit ontslagen door Disney na antisemitisme

 

Geschat wordt dat hij in 2016 zo’n 14 miljoen euro verdiende en daarmee is de Zweed Felix Kjellberg, oftewel PewDiePie, de best betaalde YouTube-ster ter wereld. Maar niet langer, want Disney heeft heeft hem ontslagen.

In de afgelopen maanden plaatste PewDiePie een aantal video's online met daarin beelden van nazi-Duitsland. Ook betaalde hij via een crowdfunding-site twee Indiërs om een stuk papier omhoog te houden waarop stond 'Dood aan alle Joden', schrijft de BBC.

Zelf reageerde de Zweed dat het ging om een experiment en dat hij 'wilde laten zien hoe gestoord de moderne wereld is, in het bijzonder vanwege bepaalde onlinediensten' en dat mensen 'alles zeggen voor vijf dollar'. Wel liet de YouTuber later weten spijt te hebben van zijn grappen en in te zien dat ze kwetsend waren.

In andere video's toonde hij hakenkruizen, speelde hij het nazi-partijlied en deed hij een korte Hiltergroet. Allemaal als grap bedoeld, aldus PewDiePie zelf.

De vlogger was aan Disney verbonden via Maker Studios, een platform met YouTube-sterren dat maandelijks miljarden bezoekers trekt. Vanwege de hoge bezoekcijfers verdient het bedrijf enorme bedragen via reclame-inkomsten.

Makers Studios reageerde op het ontslag van Kjellberg: "Ondanks dat Felix vele volgers heeft door te provoceren en oneerbiedig te zijn, is hij nu echt te ver gegaan." RTLNieuws.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina