Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Liegende veiligheidsadviseur Trump stapt op

Liegende veiligheidsadviseur Trump stapt op

14/02/2017 18:29

De opgestapte Mike FLynn arriveert bij een persconferentie in het Witte Huis, maandag in Washington, VS.

De opgestapte Mike FLynn arriveert bij een persconferentie in het Witte Huis, maandag in Washington, VS. Foto: AP / Evan Vucci  

WASHINGTON - De Nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Michael Flynn, heeft zijn aftreden aangekondigd. Flynn raakte vorige week in opspraak, omdat functionarissen in The Washington Post onthulden dat hij voorafgaand aan het presidentschap van Trump privé met de Russische ambassadeur in de VS had gesproken over de sancties tegen Rusland.

Flynn zei eerder tegen vicepresident Mike Pence dat hij de Amerikaanse sancties tegen Rusland niet heeft besproken met Russische functionarissen. De topadviseur verklaarde later toch niet helemaal zeker te zijn en bood Pence excuses aan.

"Helaas heb ik door het snelle tempo van gebeurtenissen de vicepresident en anderen per ongeluk onvolledig ingelicht over mijn telefoongesprekken met de Russische ambassadeur. Ik heb mijn oprechte excuses aangeboden aan de president en de vicepresident en zij hebben mijn verontschuldigingen aanvaard", stelt Flynn in zijn ontslagbrief 

De gepensioneerde generaal Keith Kellogg is inmiddels benoemd tot waarnemend veiligheidsadviseur. Als opvolger van Flynn wordt David Petraeus genoemd, die eerder opstapte als baas van de CIA omdat hij onzorgvuldig met gevoelige informatie was omgegaan. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina