Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nokia 3310 komt weer op de markt

Nokia 3310 komt weer op de markt

14/02/2017 18:02

Nokia 3310 komt weer op de markt

 

Onverwoestbaar was-ie. En de batterij ging dagenlang mee. Geen WhatsApp, Facebook of Snapchat, geen groot kleurenscherm, maar je kon er wel mooi Snake 2 op spelen. De iconische Nokia 3310 uit 2000 komt weer op de markt. Voor een prikkie.

Zeventien jaar geleden kwam de Nokia 3310 op de markt en het toestel van de Finnen werd een groot succes. Het toestel was oerdegelijk. Onlangs nog verklaarde een Britse ex-militair dat zijn zeventien jaar oude 3310 drie militaire campagnes (in Afghanistan, Irak en Duitsland) heeft overleefd, inclusief een val in een bak curry en een onbedoeld avontuur in een wasmachine. Dit is een extreem voorbeeld, maar de Nokia doet bij meer mensen nog steeds zijn werk. Uiteindelijk werden er wereldwijd meer dan 120 miljoen exemplaren verkocht.

Liefhebbers hoeven binnenkort niet meer op Marktplaats te zoeken naar een werkend exemplaar. Mobiele telefoonmaker HMD Global, dat sinds kort de merkrechten op Nokia bezit, zal op de komende MWC-conferentie in Barcelona de 3310 opnieuw introduceren. Barcelona is normaliter de plek waar de allernieuwste mobiele toestellen en technologieën worden gepresenteerd.

HMD onthult zich zelf nog in stilzwijgen; het nieuws lekte uit via de doorgaans goed ingevoerde blogger Evan Blass van techblog Venturebeat. Het toestel moet 59 dollar (ruim 55 euro) gaan kosten. Laag genoeg om nostalgisch ingestelde mensen over te halen om de Nokia als tweede toestel aan te schaffen, denkt Blass. Handig bijvoorbeeld op festivals, als het op een lange batterijduur aankomt.

Behalve de reïncarnatie van de 3310 komen er meer nieuwe Nokia-toestellen, maar die zullen minder tot de verbeelding spreken. Het eerste Nokia-toestel van HMD is de weinig onderscheidende Nokia 6. Het Mobile World Congress wordt van 27 februari tot 2 maart in Barcelona gehouden. De aankondiging van de 3310 zou op 26 februari plaatsvinden. Volkskrant.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina