Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OM eist acht jaar tegen rovende mannen

OM eist acht jaar tegen rovende mannen

14/02/2017 19:06 - Van onze redactie

OM eist acht jaar tegen rovende mannen

 

PARAMARIBO - Officier van Justitie Shanta Mahadew heeft maandag aan kantonrechter Siegline Wijnhard voorgesteld om de verdachten Ludwig R., Donovan T. en Furnen K. elk een celstraf van acht jaar op te leggen voor een beroving met geweld op 18 juni 2016.

Volgens de tenlastelegging heeft het drietal twee Brazilianen beroofd en daarbij onder andere een ATV en ruw goud gestolen. De overvallers droegen een masker en hadden een vuurwapen en twee houwers bij zich. Een van de slachtoffers raakte gewond. Hij heeft twee van de daders herkend aan hun rastahaardracht. Bij onderzoek bleek dat Ludwig R. en Donovan T. zulk haar droegen.

Ludwig R. werd enkele dagen na de overval aangehouden door de politie en hij bekende zijn betrokkenheid. Mede door zijn verklaring zijn de andere verdachten aangehouden. Donovan T. bekende eveneens schuld, maar Furnen K. houdt vol niets met de overval te maken te hebben, daarbij ondersteund door zijn advocaat. De verdachte beweert zijn medeverdachten niet te kennen, maar zij verklaren anders. Hij heeft de rechter gevraagd hem in vrijheid te stellen.

Alle drie mannen blijven aangehouden. Op 27 februari komen hun advocaten aan het woord.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina